Belajar Buat Website Sendiri Tanpa Upah Web Designer

Mahir Dalam Tempoh 7 Hari!

Mahir Dalam Tempoh
7 Hari!

Jimat Sehingga RM500-RM5000!

Buat website pada masa kini bukan lagi mustahil sebab sesiapa sahaja boleh buat web sendiri dalam tempoh yang agak singkat. Tidak perlukan kemahiran coding untuk buat web yang professional tapi hanya perlukan kerajinan untuk belajar daripada orang yang berpengalaman.

Update Terkini: 

Mengapa Perlu Belajar Bina Website?

Pada zaman sekarang apa-apa saja bisnes yang kita lakukan sebenarnya perlukan website supaya bisnes yang kita jalankan dapat meluaskan lagi rangkaian dan memberitahu orang ramai tentang bisnes yang kita lakukan bukan saja di Malaysia tapi di seluruh negara selagi mereka boleh akses kepada internet.

Selain itu juga, jika anda belajar bina web sendiri, anda boleh jimat beribu kos untuk bina web dan anda boleh buat mengikut citarasa anda sendiri tanpa perlu upah Web Designer.

Jika anda dah semakin mahir bina web, anda juga boleh tawarkan servis bina website kepada orang lain seperti yang saya buat sekarang. Boleh la tambah pendapatan sampingan. Nanti lihat di website www.smcreativestudio.com.

Jadi, di mana anda boleh mula belajar bina web sendiri?

Panduan mana terbaik yang ada?

Jika anda buat carian di Internet, memang banyak orang ajar buat web secara percuma. Bila sebut percuma, akan ada beberapa masalah antaranya:

  1. Panduan dah outdate
  2. Susunan kucar kacir dan berterabur
  3. Overload information sehingga anda newbie pening dibuatnya

Disebabkan masalah ini, saya mengambil langkah inisiatif untuk mengajar anda bina website dengan cara yang lebih sistematik, tersusun supaya anda boleh belajar dalam tempoh 7 hari sahaja.

Anda nak tahu?

Memperkenalkan Kit Panduan Lengkap Bina Web Sendiri

b

Sentiasa Diupdate: Panduan ini akan sentiasa diupdate supaya ia kekal relevan. Anda tidak perlu bayar untuk update.

Tersusun: Tutorial yang dihasilkan secara tersusun dan step by step untuk anda ikuti panduan dengan berkesan.

Dijamin: Anda boleh hasilkan web professional sendiri dalam tempoh 7 hari sahaja tanpa perlu upah web designer.

logo_08-dark
logo_07-dark
logo_07-dark
logo_07-dark

Memperkenalkan Kit Panduan Lengkap Bina Web Sendiri

b

Sentiasa Diupdate: Panduan ini akan sentiasa diupdate supaya ia kekal relevan. Anda tidak perlu bayar untuk update.

Tersusun: Tutorial yang dihasilkan secara tersusun dan step by step untuk anda ikuti panduan dengan berkesan.

Dijamin: Anda boleh hasilkan web professional sendiri dalam tempoh 7 hari sahaja tanpa perlu upah web designer.

logo_08-dark
logo_07-dark
logo_07-dark
logo_07-dark

Apa Topik Anda Akan Belajar?

Sebelum anda dapatkan panduan ini, mari kita lihat terlebih dahulu apakah topik yang anda akan belajar dalam panduan bina web sendiri supaya anda jelas apa yang bakal anda dapat.

l

Topik 1: Pengenalan

Pengenalan ringkas mengenai website, kelebihan bina website dan juga pengenalan platform mana yang terbaik untuk dirikan website untuk bisnes kita.

l

Topik 2: Istilah Dan Asas Buat Website

Sebelum bina website kita kena tahu dahulu istilah yang digunakan supaya senang untuk follow panduan dan anda lebih cepat faham.

l

Topik 3: Cara Beli Domain & Hosting

Dalam topik ini saya akan dedahkan kat mana nak beli domain dan hosting terbaik jika website kita based di Malaysia sebab ramai yang tersalah pilih syarikat hosting.

l

Topik 4: Mula Bina Website

Bila kita dah dapatkan domain dan hosting, sekarang barulah kita boleh mula bina website. Di sini anda akan belajar bina web tanpa kemahiran coding.

l

Topik 5: Reka Design Website

Ramai yang berjaya ikut cara bina web tapi bila masuk bab design web ramai yang gagal. Jadi di sini saya akan dedahkan kita boleh design web dengan cantik & cun.

l

Topik 6: Setting Asas Website

Dalam topik ni saya akan tunjukkan perkara asas atau yang wajib kita buat setting supaya website kita berjalan dengan sempurna tanpa ada masalah.

l

Topik 7: Belajar Asas Cara Guna & Urus Website

Dalam topik ni saya akan tunjukkan semua secara asas macam mana nak guna & urus Website seperti cara tulis post, upload gambar, tambah page dan sebagainya.

l

Pakej Pro (Tambahan)

Dalam pakej pro ni saya ada buat penambahan topik seperti Setting SEO dan  Setting Web Jadi Laju supaya website anda hasilkan lagi mantap.

Siapa Perlu Dapatkan Panduan Ini?

#1. Peniaga kecil yang ingin memiliki website dengan bina sendiri sebab ia jauh lebih jimat dan murah!

#2. Freelancer yang ingin belajar bina website dan tawarkan servis bina web pada orang lain.

#3. Usahawan seperti agen insurans, agen jualan kereta, agen Coway, agen Cuckoo, agen SK Magic dan sebagainya yang ingin dapatkan client dengan lebih banyak melalui website.

#4. Photographer yang ingin tingkatkan tempahan secara online melalui website.

#5. Mereka yang ingin jadi Blogger dan buat duit melalui blog.

#6. Agen Real Estate untuk cari pembeli rumah baru dengan lebih mudah.

#7. Suri Rumah yang ada perniagaan kecil dan ingin besarkan perniagaan melalui website.

#8. Pelajar yang buat jualan secara part time.

Atau sesiapa sahaja boleh dapatkan panduan ini untuk belajar cara bina website sendiri dengan tujuan ingin mencari prospek atau client dengan lebih banyak.

Yela. Nak upah orang bina web mahu beribu habis.

Ini saja caranya.

Silap-silap anda boleh buat web zero cost!

Bonus!

Tidak cukup dengan panduan saja. Kami juga ada sediakan bonus pada anda yang bernilai RM2000 tapi anda hanya dapat percuma bersama dengan panduan ini. Apakah bonus yang menanti anda?

Bonus 1

DIVI Theme (Pakej Asas + Pakej PRO)

Divi Theme merupakan theme yang paling popular setakat ini untuk design web sendiri mengikut citasarasa anda. Dengan Divi theme anda boleh reka apa saja bentuk website yang anda idamkan. Nilai Divi theme ni adalah USD249 tapi anda akan dapat secara percuma dan update percuma.

Bonus 2

Ninja Table Pro (Pakej PRO)

Jika anda buat website yang agak bersistem, kita akan banyak gunakan Ninja Table Pro ni. Tujuan plugin ni adalah untuk kita bina sesuatu jadual, perbandingan produk, senarai produk dengan lebih teratur dan sebagainya. Nilai plugin ini berharga USD599 untuk pakej lifetime. Tapi anda akan dapat plugin ini secara percuma dan update percuma.

Bonus 3

Fluent Form Pro (Pakej PRO)

Sistem borang Fluent Form PRO adalah yang terbaik dari segi kelajuan, fungsi dan sebagainya. Dengan Fluent Form PRO anda boleh bina bermacam-macam bornag yang anda inginkan dalam web. Nilai Fluent Form PRO ni adalah USD899 untuk pakej lifetime. Tapi anda akan dapat secara percuma dan update secara percuma.

Bonus 4

Rank Math SEO Pro (Pakej PRO)

Jika dulu Yoast SEO adalah yang terbaik untuk pengguna website namun sekarang ini Rank Math SEO telah menggantikan dengan ciri-ciri yang lebih menarik dan banyak fungsi untuk tingkatkan SEO dalam website anda. Nilai Rank Math SEO ni berharga USD59/setahun tetapi anda akan dapat secara percuma dan update secara percuma.

Bonus 5

30 Template Cun Landing Page (Pakej Pro)

Anda akan menerima 18 template tinggal nak pasang saja dalam web anda dan anda boleh ubah gambar, perkataan dan lain-lain dengan cepat dan senang. Tidak perlu fikirkan lagi layout web macam mana kerana design yang anda dapat design yang mampu menjual. Untuk kesemua layout ini anda akan dapat secara percuma seumur hidup.

Bonus 6

Countdown Timer (Pakej PRO)

Apa itu countdown timer? Countdown timer ni merujuk kepada tempoh masa yang ditunjukkan secara mengundur untuk membuatkan prospek membeli sesuatu produk anda dengan lebih segera. Nilai untuk countdown timer ni adalah USD20/setahun namun anda akan dapat secara percuma dan update secara percuma.

Bonus 1

DIVI Theme (Pakej Asas + Pakej PRO)

Divi Theme merupakan theme yang paling popular setakat ini untuk design web sendiri mengikut citasarasa anda. Dengan Divi theme anda boleh reka apa saja bentuk website yang anda idamkan. Nilai Divi theme ni adalah USD249 tapi anda akan dapat secara percuma dan update percuma.

Bonus 2

Ninja Table Pro (Pakej PRO)

Jika anda buat website yang agak bersistem, kita akan banyak gunakan Ninja Table Pro ni. Tujuan plugin ni adalah untuk kita bina sesuatu jadual, perbandingan produk, senarai produk dengan lebih teratur dan sebagainya. Nilai plugin ini berharga USD599 untuk pakej lifetime. Tapi anda akan dapat plugin ini secara percuma dan update percuma.

Bonus 3

Fluent Form Pro (Pakej PRO)

Sistem borang Fluent Form PRO adalah yang terbaik dari segi kelajuan, fungsi dan sebagainya. Dengan Fluent Form PRO anda boleh bina bermacam-macam bornag yang anda inginkan dalam web. Nilai Fluent Form PRO ni adalah USD899 untuk pakej lifetime. Tapi anda akan dapat secara percuma dan update secara percuma.

Bonus 4

Rank Math SEO Pro (Pakej PRO)

Jika dulu Yoast SEO adalah yang terbaik untuk pengguna website namun sekarang ini Rank Math SEO telah menggantikan dengan ciri-ciri yang lebih menarik dan banyak fungsi untuk tingkatkan SEO dalam website anda. Nilai Rank Math SEO ni berharga USD59/setahun tetapi anda akan dapat secara percuma dan update secara percuma.

Bonus 5

30 Template Cun Landing Page (Pakej Pro)

Anda akan menerima 18 template tinggal nak pasang saja dalam web anda dan anda boleh ubah gambar, perkataan dan lain-lain dengan cepat dan senang. Tidak perlu fikirkan lagi layout web macam mana kerana design yang anda dapat design yang mampu menjual. Untuk kesemua layout ini anda akan dapat secara percuma seumur hidup.

Bonus 6

Countdown Timer (Pakej PRO)

Apa itu countdown timer? Countdown timer ni merujuk kepada tempoh masa yang ditunjukkan secara mengundur untuk membuatkan prospek membeli sesuatu produk anda dengan lebih segera. Nilai untuk countdown timer ni adalah USD20/setahun namun anda akan dapat secara percuma dan update secara percuma.

Siapa Saya?

Nama Faiz Alias. Saya seorang blogger dan juga web designer sejak tahun 2013 lagi. Masih aktif menerima tempahan website melalui web smcreativestudio.com.

Lebih kurang 9 tahun sudah dalam industri bina web dan saya sudah tahu selok belok website yang boleh menghasilkan jualan.

Dengan kemahiran yang saya ada ini, saya turunkan ilmu ini kepada sesiapa sahaja nak belajar dengan mendapatkan panduan lengkap bina web yang saya hasilkan. Untuk beramah mesra dan nak kenali saya dengan lebih lanjut boleh pergi ke blog peribadi saya blogfaiz.com


Penulis Ebook :Faiz Alias
Tarikh: 
RE: Panduan Lengkap Bina Web Sendiri
logo_08-dark
logo_07-dark
logo_07-dark
logo_07-dark

Dengan kemahiran bina web selepas ini, anda BOLEH buat servis dan jana pendapatan sehingga RM3000-RM10k setiap bulan!

Berapa Harga?

Berapa anda sanggup bayar jika panduan bina web sendiri serba lengkap ini anda boleh jimat beratus ringgit dan boleh tawarkan servis bina web pula selepas ini?

Gunakan kupon “blogfaiz” untuk dapatkan potongan 10%. Koupon ini hanya layak digunakan untuk Pakej PRO DAN Pakej PRO+ sahaja. Koupon ini akan tamat pada bila-bila masa sahaja dan tak mungkin saya akan tawarkan lagi diskaun ini.

Kelebihan Panduan Ini

Ramai yang kata kat luar sana dah banyak panduan percuma bina website. Yakin ke anda dengan panduan percuma tersebut anda boleh belajar bina website sampai pandai?

Tak dinafikan memang dah banyak panduan yang anda boleh belajar dengan hanya Google saja. Namun ada beberapa kekurangan yang perlu anda tahu berbanding dengan panduan berbayar.

Apakah kelebihan jika anda belajar dari panduan ini berbanding panduan percuma di luar sana?

#1. Tutorial yang dihasilkan akan sentiasa DIKEMASKINI. Tidak seperti panduan di luar sana yang dah lama outdate dan tidak dikemaskini. Jadi ia tidak sesuai untuk anda jadikan ia sebagai rujukan.

#2. Disediakan template website design yang cun melecun. Terdapat 270 kesemuanya design web yang anda boleh pilih. Anda boleh install template website ni untuk bina apa saja website yang anda mahu. Anda hanya perlukan kreativiti saja untuk hasilkan website yang cantik. Harga template ini adalah RM1000 tapi anda akan dapat secara PERCUMA bersama panduan ini.

#3. Susunan tutorial mengikut LANGKAH DEMI LANGKAH supaya anda tidak pening nak belajar bina website sampai pandai.

#4. BAYAR SEKALI SAHAJA dan anda boleh dapat kemaskini selamanya. Panduan ini dalam bentuk web based jadi anda tidak perlu nak download untuk dapatkan panduan ini. Asalkan ada sambungan internet anda boleh belajar di mana-mana sahaja.

#5. Saya percaya dan saya yakin dengan panduan ini anda CEPAT BELAJAR cara bina website sendiri kerana saya buat berdasarkan apa yang saya telah belajar dulu ketika bina website.

Apakah Jenis Website Anda Boleh Buat

Selepas Ikut Panduan Ini?

Berikut adalah jenis website yang anda boleh buat jika ikut panduan ini.

  1. Website syarikat
  2. Blog
  3. Kedai online
  4. Sales page/Minisite
  5. Web jualan seperti web insurans, jualan kereta, penapis air

dan bermacam-macam lagi!

Web Servis Aircond & Wiring

Web Servis Delivery Sendiri

Web Jual Kek & Biskut

Web Restoran/Kedai Makan

Web Servis Makeup (MUA)

Web Kedai Farmasi

Web Sekolah/Tadika

Web Agensi Pelancongan

Blog Untuk Adsense

Web Agen Insurans & Takaful

Web Agen Agen Jual Kereta

Web Kedai Online

Web Jualan Penapis Air

Web Agen Hartanah

Web Servis Kereta Sewa

Web Syarikat

Terdapat Sebanyak 270 Design Web Dan 1991 Pilihan Layout Web Yang Sedia Untuk Digunakan Terus!

Apa Yang Anda Dapat Lepas Pembayaran?

Selepas pembayaran, anda akan terima email info login ke bahagian membership dalam tempoh 24jam atau kurang. Anda perlu login ke bahagian membership dengan menggunakan info yang diberikan.

Dalam bahagian membership tersebut anda akan dapat panduan ini mengikut pakej pilihan anda. Bukan dalam bentuk ebook tetapi dalam bentuk “course online”. Ada panduan tutorial dalam bentuk video dan ada juga panduan tutorial dalam bentuk penulisan.

Selain itu juga, jika ada apa-apa update, anda akan dapat secara percuma dengan hanya login ke halaman membership sahaja. Tidak perlu download apa-apa kecuali beberapa bonus yang dinyatakan.

Lihat video demo di bawah macam mana untuk bina website

Jaminan Kepuasan 100% Atau Wang Anda Dikembalikan!

Dengan setiap pembelian ebook “Bina Web Sendiri” ini, anda akan disertakan sekali dengan jaminan kepuasan 100% atau wang anda dikembalikan dalam tempoh 30 hari.

Jika setelah anda dapatkan panduan ini dan mendapati segala isi kandungannya langsung TIDAK mendatangkan faedah dan manfaat kepada anda, saya akan pulangkan wang anda.

Ya, saya akan pulangkan wang anda TANPA BANYAK SOAL!

Setelah anda habis baca ebook ini, jika anda tidak berpuas hati, email kan sahaja kepada saya sebab rasa ketidakpuas-hatian anda itu. Saya akan pulangkan wang anda.

Apa Kata Mereka?

Dengan Adanya Web, Bukan Saja Saya Boleh Buat Jualan, TAPI Google Juga Bayar Saya Taip-Tiap Bulan.

Inilah kelebihan Ada Web!

Soalan Lazim

Apa yang diajarkan dalam panduan ini sebenarnya?

Dalam panduan ini saya akan tunjukkan kepada anda dengan lengkap macam mana nak bina website sendiri tanpa perlu upah web designer dan juga kemahiran coding. Dengan panduan ini, anda boleh jimat RM500 – RM3000 untuk upah website.

Apa yang saya dapat lepas buat pembayaran?

Lepas pembayaran anda disahkan, anda akan dapat info login untuk akses ke halaman panduan bina web sendiri. Selain itu juga, anda akan dapat bonus seperti yang dinyatakan mengikut pakej pilihan anda.

Adakah saya boleh bina web sendiri selepas ini dengan panduan ini?

Saya yakin 100% anda akan dapat bina web sendiri selepas ini jika anda ikut dalam panduan ini 100%

Saya dah bayar tapi tak dapat apa-apa info akses pun?

Info akses akan diberikan kepada anda dalam tempoh 24 jam untuk kami sahkan dulu pembayaran anda. Jika ada masalah boleh Whatsapp saya di 013-9346624 (whatsapp sahaja)

Berapa kos nak bina web sendiri?

Untuk bina web sendiri, anda hanya perlukan domain dan hosting saja. Anggaran dalam RM100 – RM300. Itu saja kos untuk anda bina sebuah website sendiri.

Saya tidak pandai apa-apa pun pasal coding website. Boleh juga ke?

Panduan ini memang saya hasilkan 100% untuk mereka yang tidak tahu langsung pasal coding. Jadi jangan risau sebab tidak perlukan kemahiran coding pun.

Apakah jenis web yang boleh saya bina sendiri lepas ni?

Jika anda ikut panduan ini anda boleh bina seperti website berikut.

  1. Website syarikat
  2. Blog
  3. Kedai online
  4. Sales page/Minisite
  5. Web jualan seperti web insurans, jualan kereta, penapis air dan bermacam-macam lagi! 
Adakah saya dapat update percuma jika ada perubahan?

Ya! Anda akan dapat 100% update secara percuma jika ada perubahan sistem. Untuk dapatkan update anda hanya perlu login ke halaman ahli saja dan anda akan lihat content di update secara automatik. Boleh guna panduan ini sampai anda pandai bina web sendiri.

Ada bantuan support ke?

Bantuan support adalah seperti berikut.

Untuk pakej biasa, tiada bantuan support disediakan. Untuk pakej pro, saya akan support anda secara personal bermaksud anda boleh Whatsapp tanya selama 30 hari. Selepas daripada 30 hari, untuk personal support melalui Whatsapp akan dikenakan caj seperti harga maintainance website.

Saya ada soalan lanjut, kat mana nak tanya?

Jika ada pertanyaan lanjut, boleh Whatsapp saya [Klik Sini]

Tawaran Terhad! Dapatkan Cashback RM10 Dengan Hanya Berikan Testimoni Untuk Panduan Ini. Hubungi Sekarang.