Mudahnya Bina Website…

Pakcik Umur 60 Tahun Pun Boleh Buat!

Siri Belajar Buat Website Sendiri TANPA Upah Web Designer

Web Siap Dalam Masa 3 Hari!

Web Siap Dalam Masa

3 Hari!

Jimat Sehingga RM500RM5000!

Jimat Sehingga
RM500RM5000!
Jika Bina Web Sendiri

Ruginya sesiapa yang tak belajar bina web dari sekarang sebab pada masa akan datang web akan jadi satu platform terpenting bagi setiap owner bisnes untuk kembangkan perniagaan.

Update Terkini: November 2022

Mengapa Perlu Belajar Bina Website?

Pada zaman sekarang apa-apa saja bisnes yang kita lakukan sebenarnya perlukan website supaya bisnes yang kita jalankan dapat meluaskan lagi rangkaian dan memberitahu orang ramai tentang bisnes yang kita lakukan bukan saja di Malaysia tapi di seluruh negara selagi mereka boleh akses kepada internet.

Bukan tu je. Kita nak buat iklan di Facebook, Google dan juga TikTok pun jadi lebih mudah dan senang nak lulus jika ada website.

Selain itu juga, jika anda belajar bina web sendiri, anda boleh jimat beribu kos untuk bina web dan anda boleh buat mengikut citarasa anda sendiri tanpa perlu upah Web Designer.

 Upah Web Designer Habis RM3000
 Bina Web Sendiri Habis RM100

Jika anda dah semakin mahir bina web, anda juga boleh tawarkan servis bina website kepada orang lain seperti yang saya buat sekarang. Boleh la tambah pendapatan sampingan. Nanti lihat di website smcreativestudio.com.

Jadi, di mana anda boleh mula belajar bina web sendiri?

Panduan mana terbaik yang ada?

Jika anda buat carian di Internet, memang banyak orang ajar buat web secara percuma.

Bila anda ikut panduan PERCUMA, anda akan hadapi beberapa masalah antaranya ialah:

     Overload Information di mana terlalu banyak info yang tidak berkaitan anda perlu baca kerana orang yang buat panduan percuma hanya nak trafik semata-mata.

    Tutorial Outdate di mana tutorial yang anda ikut sudah bertahun-tahun ketinggalan di belakang.

    Tiada Mentor untuk tempat anda bertanya jika hadapi masalah masa buat web. Tiada mentor masa buat web boleh buat anda down dan gagal untuk siapkan website.

    Susunan Tutorial Tidak Sistematik yang boleh menyebabkan anda tidak mempu untuk ikuti panduan dengan baik.

    Jadi nak tak setiap masalah berikut anda dapat selesaikan dengan mudah?

    Disebabkan itu, saya telah mengambil langkah inisiatif dan drastik untuk mengajar anda bina website dengan cara yang lebih sistematik, tersusun supaya anda boleh belajar dalam tempoh 7 hari sahaja.

    Anda nak tahu ke?

    Memperkenalkan Kit Panduan Lengkap Bina Web Sendiri

    b

    Sentiasa Diupdate: Panduan ini akan sentiasa diupdate supaya ia kekal relevan. Anda tidak perlu bayar untuk update.

    Tersusun: Tutorial yang dihasilkan secara tersusun dan step by step untuk anda ikuti panduan dengan berkesan.

    Dijamin: Anda boleh hasilkan web professional sendiri dalam tempoh 7 hari sahaja tanpa perlu upah web designer.

    logo_08-dark
    logo_07-dark
    logo_07-dark
    logo_07-dark

    Apa Topik Anda Akan Belajar?

    Sebelum anda dapatkan panduan ini, mari kita lihat terlebih dahulu apakah topik yang anda akan belajar dalam panduan bina web sendiri supaya anda jelas apa yang bakal anda dapat.

    l

    Topik 1: Pengenalan

    Pengenalan ringkas mengenai website, kelebihan bina website dan juga pengenalan platform mana yang terbaik untuk dirikan website untuk bisnes kita.

    l

    Topik 2: Istilah Dan Asas Buat Website

    Sebelum bina website kita kena tahu dahulu istilah yang digunakan supaya senang untuk follow panduan dan anda lebih cepat faham.

    l

    Topik 3: Cara Beli Domain & Hosting

    Dalam topik ini saya akan dedahkan kat mana nak beli domain dan hosting terbaik jika website kita based di Malaysia sebab ramai yang tersalah pilih syarikat hosting.

    l

    Topik 4: Mula Bina Website

    Bila kita dah dapatkan domain dan hosting, sekarang barulah kita boleh mula bina website. Di sini anda akan belajar bina web tanpa kemahiran coding.

    l

    Topik 5: Reka Design Website

    Ramai yang berjaya ikut cara bina web tapi bila masuk bab design web ramai yang gagal. Jadi di sini saya akan dedahkan kita boleh design web dengan cantik & cun.

    l

    Topik 6: Setting Asas Website

    Dalam topik ni saya akan tunjukkan perkara asas atau yang wajib kita buat setting supaya website kita berjalan dengan sempurna tanpa ada masalah.

    l

    Topik 7: Belajar Asas Cara Guna & Urus Website

    Dalam topik ni saya akan tunjukkan semua secara asas macam mana nak guna & urus Website seperti cara tulis post, upload gambar, tambah page dan sebagainya.

    l

    Pakej Pro (Upgrade)

    Dalam pakej pro ni saya ada buat penambahan topik seperti Setting SEO dan  Setting Web Jadi Laju supaya website anda hasilkan lagi mantap.

    l

    Pakej Pro+ (Upgrade)

    Dalam pakej pro ni saya ada buat penambahan topik seperti Bina Kedai Online dilengkapi dengan sistem cara terima pembayaran.

    Siapa Perlu Dapatkan Panduan Ini?

     Peniaga kecil yang ingin memiliki website dengan bina sendiri sebab ia jauh lebih jimat dan murah!

    Freelancer yang ingin belajar bina website dan tawarkan servis bina web pada orang lain.

    Usahawan seperti agen insurans, agen jualan kereta, agen Coway, agen Cuckoo, agen SK Magic dan sebagainya yang ingin dapatkan client dengan lebih banyak melalui website.

    Photographer yang ingin tingkatkan tempahan secara online melalui website.

    Mereka yang ingin jadi Blogger dan buat duit melalui blog.

    Agen Real Estate untuk cari pembeli rumah baru dengan lebih mudah.

    Suri Rumah yang ada perniagaan kecil dan ingin besarkan perniagaan melalui website.

    Pelajar yang buat jualan secara part time.

    Atau sesiapa sahaja boleh dapatkan panduan ini untuk belajar cara bina website sendiri dengan tujuan ingin mencari prospek atau client dengan lebih banyak.

    Yela. Nak upah orang bina web mahu beribu habis.

    Ini saja caranya.

    Silap-silap anda boleh buat web zero cost!

    Bonus!

    Tidak cukup dengan panduan saja. Kami juga ada sediakan bonus pada anda yang bernilai RM2000 tapi anda hanya dapat percuma bersama dengan panduan ini. Apakah bonus yang menanti anda?

    Bonus 1

    DIVI Theme (Pakej Asas + Pakej PRO)

    Divi Theme merupakan theme yang paling popular setakat ini untuk design web sendiri mengikut citasarasa anda. Dengan Divi theme anda boleh reka apa saja bentuk website yang anda idamkan. Nilai Divi theme ni adalah USD249 tapi anda akan dapat secara percuma dan update percuma.

    Bonus 2

    Ninja Table Pro (Pakej PRO)

    Jika anda buat website yang agak bersistem, kita akan banyak gunakan Ninja Table Pro ni. Tujuan plugin ni adalah untuk kita bina sesuatu jadual, perbandingan produk, senarai produk dengan lebih teratur dan sebagainya. Nilai plugin ini berharga USD599 untuk pakej lifetime. Tapi anda akan dapat plugin ini secara percuma dan update percuma.

    Bonus 3

    Fluent Form Pro (Pakej PRO)

    Sistem borang Fluent Form PRO adalah yang terbaik dari segi kelajuan, fungsi dan sebagainya. Dengan Fluent Form PRO anda boleh bina bermacam-macam bornag yang anda inginkan dalam web. Nilai Fluent Form PRO ni adalah USD899 untuk pakej lifetime. Tapi anda akan dapat secara percuma dan update secara percuma.

    Bonus 4

    Rank Math SEO Pro (Pakej PRO)

    Jika dulu Yoast SEO adalah yang terbaik untuk pengguna website namun sekarang ini Rank Math SEO telah menggantikan dengan ciri-ciri yang lebih menarik dan banyak fungsi untuk tingkatkan SEO dalam website anda. Nilai Rank Math SEO ni berharga USD59/setahun tetapi anda akan dapat secara percuma dan update secara percuma.

    Bonus 5

    30 Template Cun Landing Page (Pakej Pro)

    Anda akan menerima 18 template tinggal nak pasang saja dalam web anda dan anda boleh ubah gambar, perkataan dan lain-lain dengan cepat dan senang. Tidak perlu fikirkan lagi layout web macam mana kerana design yang anda dapat design yang mampu menjual. Untuk kesemua layout ini anda akan dapat secara percuma seumur hidup.

    Bonus 6

    Countdown Timer (Pakej PRO)

    Apa itu countdown timer? Countdown timer ni merujuk kepada tempoh masa yang ditunjukkan secara mengundur untuk membuatkan prospek membeli sesuatu produk anda dengan lebih segera. Nilai untuk countdown timer ni adalah USD20/setahun namun anda akan dapat secara percuma dan update secara percuma.

    Siapa Saya?

    Nama Faiz Alias. Saya seorang blogger dan juga web designer sejak tahun 2013 lagi. Masih aktif menerima tempahan website melalui web smcreativestudio.com.

    Lebih kurang 9 tahun sudah dalam industri bina web dan saya sudah tahu selok belok website yang boleh menghasilkan jualan.

    Dengan kemahiran yang saya ada ini, saya turunkan ilmu ini kepada sesiapa sahaja nak belajar dengan mendapatkan panduan lengkap bina web yang saya hasilkan. Untuk beramah mesra dan nak kenali saya dengan lebih lanjut boleh pergi ke blog peribadi saya blogfaiz.com

    Penulis: Faiz Alias
    Tarikh: November 2022
    RE: Panduan Lengkap Bina Web Sendiri

    logo_08-dark
    logo_07-dark
    logo_07-dark
    logo_07-dark

    Dengan kemahiran bina web selepas ini, anda BOLEH buat servis dan jana pendapatan sehingga RM3000-RM10k setiap bulan!

    Berapa Harga?

    Berapa anda sanggup bayar jika panduan bina web sendiri serba lengkap ini anda boleh jimat beratus ringgit dan boleh tawarkan servis bina web pula selepas ini?

    Gunakan kupon “blogfaiz” untuk dapatkan potongan 10%. Koupon ini hanya layak digunakan untuk Pakej PRO dan Pakej Pro+ sahaja. Koupon ini akan tamat pada bila-bila masa sahaja dan tak mungkin saya akan tawarkan lagi diskaun ini.

    Nak Personal Coaching?

    Dijamin anda akan lebih cepat faham & cepat belajar!

    *Tetapan tarikh dan masa lepas tempahan dibuat

    Bantuan personal 1 to 1 dari awal sampai akhir

    Semua kelebihan pakej PRO+ akan dapat

    Sesuai untuk semua peringkat umur

    Boleh bina web untuk orang lain

    Lebih cepat faham & belajar

    Sijil bina website

    Personal coaching sesuai untuk mereka ingin cepat belajar dalam bina website. Anda akan dibantu secara 1 to 1 oleh web designer yang berpengalaman bina web sejak tahun 2013 sehingga sekarang.

    Kelebihan Panduan Ini

    Ramai yang kata kat luar sana dah banyak panduan percuma bina website. Yakin ke anda dengan panduan percuma tersebut anda boleh belajar bina website sampai pandai?

    Tak dinafikan memang dah banyak panduan yang anda boleh belajar dengan hanya Google saja. Namun ada beberapa kekurangan yang perlu anda tahu berbanding dengan panduan berbayar.

    Apakah kelebihan jika anda belajar dari panduan ini berbanding panduan percuma di luar sana?

     Tutorial yang dihasilkan akan sentiasa DIKEMASKINI. Tidak seperti panduan di luar sana yang dah lama outdate dan tidak dikemaskini. Jadi ia tidak sesuai untuk anda jadikan ia sebagai rujukan.

     Disediakan template website design yang cun melecun. Terdapat 270 kesemuanya design web yang anda boleh pilih. Anda boleh install template website ni untuk bina apa saja website yang anda mahu. Anda hanya perlukan kreativiti saja untuk hasilkan website yang cantik. Harga template ini adalah RM1000 tapi anda akan dapat secara PERCUMA bersama panduan ini.

     Susunan tutorial mengikut LANGKAH DEMI LANGKAH supaya anda tidak pening nak belajar bina website sampai pandai.

     BAYAR SEKALI SAHAJA dan anda boleh dapat kemaskini selamanya. Panduan ini dalam bentuk web based jadi anda tidak perlu nak download untuk dapatkan panduan ini. Asalkan ada sambungan internet anda boleh belajar di mana-mana sahaja.

     Saya percaya dan saya yakin dengan panduan ini anda CEPAT BELAJAR cara bina website sendiri kerana saya buat berdasarkan apa yang saya telah belajar dulu ketika bina website.

    Apakah Jenis Website Anda Boleh Buat

    Selepas Ikut Panduan Ini?

    Berikut adalah jenis website yang anda boleh buat jika ikut panduan ini.

    1. Website syarikat
    2. Blog
    3. Kedai online
    4. Sales page/Minisite
    5. Web jualan seperti web insurans, jualan kereta, penapis air

    dan bermacam-macam lagi!

    Web Servis Aircond & Wiring

    Web Servis Delivery Sendiri

    Web Jual Kek & Biskut

    Web Restoran/Kedai Makan

    Web Servis Makeup (MUA)

    Web Kedai Farmasi

    Web Sekolah/Tadika

    Web Agensi Pelancongan

    Blog Untuk Adsense

    Web Agen Insurans & Takaful

    Web Agen Agen Jual Kereta

    Web Kedai Online

    Web Jualan Penapis Air

    Web Agen Hartanah

    Web Servis Kereta Sewa

    Web Syarikat

    Terdapat Sebanyak 270 Design Web Dan 1991 Pilihan Layout Web Yang Sedia Untuk Digunakan Terus!

    Apa Yang Anda Dapat Lepas Pembayaran?

    Selepas pembayaran, anda akan terima email info login ke bahagian membership dalam tempoh 24jam atau kurang. Anda perlu login ke bahagian membership dengan menggunakan info yang diberikan.

    Dalam bahagian membership tersebut anda akan dapat panduan ini mengikut pakej pilihan anda. Bukan dalam bentuk ebook tetapi dalam bentuk “course online”. Ada panduan tutorial dalam bentuk video dan ada juga panduan tutorial dalam bentuk penulisan.

    Selain itu juga, jika ada apa-apa update, anda akan dapat secara percuma dengan hanya login ke halaman membership sahaja. Tidak perlu download apa-apa kecuali beberapa bonus yang dinyatakan.

    Lihat video demo di bawah macam mana untuk bina website

    YouTube player

    Jaminan Kepuasan 100% Atau Wang Anda Dikembalikan!

    Dengan setiap pembelian ebook “Bina Web Sendiri” ini, anda akan disertakan sekali dengan jaminan kepuasan 100% atau wang anda dikembalikan dalam tempoh 30 hari.

    Jika setelah anda dapatkan panduan ini dan mendapati segala isi kandungannya langsung TIDAK mendatangkan faedah dan manfaat kepada anda, saya akan pulangkan wang anda.

    Ya, saya akan pulangkan wang anda TANPA BANYAK SOAL!

    Setelah anda habis baca ebook ini, jika anda tidak berpuas hati, email kan sahaja kepada saya sebab rasa ketidakpuas-hatian anda itu. Saya akan pulangkan wang anda.

    Apa Kata Mereka?

    Sebelum ni saya dah join kelas bina web sendiri tapi tak sempat nak pandai dah tak ada tempat nak bertanya. Tapi panduan ni saya boleh terus Whatsapp tanya admin untuk bantu hand by hand. Terbaik!

    Amalina, Johor

    Alhamdulillah. Dalam masa sebulan saya dah berjaya bina dua web untuk bisnes kecil-kecilan saya sendiri. Walaupun tak pro tapi puas hati dapat reka design sendiri. Drop n Drop je.

    Syafiq, Kelantan

    Paling best panduan ni saya boleh reka macam-macam jenis web ikut citarasa saya sendiri. Tak perlu guna coding. Tak perlu pening nak faham code. Hanya main susun macam puzzle je. Tapi hasil professional.

    Hakim, Kelantan

    Bagi saya benda paling berbaloi dapatkan panduan ni adalah boleh tanya direct melalui Whatsapp dan admin akan bantu untuk selesaikan masalah. Tanpa tempat bertanya tentu saya tak boleh buat web sendiri walaupun panduan tersebut sangat bagus. Keep it up admin.

    Adib, Perak

    Dengan Adanya Web, Bukan Saja Saya Boleh Buat Jualan, TAPI Google Juga Bayar Saya Tiap-Tiap Bulan.

    Inilah kelebihan Ada Web!

    Soalan Lazim

    Apa yang diajarkan dalam panduan ini sebenarnya?

    Dalam panduan ini saya akan tunjukkan kepada anda dengan lengkap macam mana nak bina website sendiri tanpa perlu upah web designer dan juga kemahiran coding. Dengan panduan ini, anda boleh jimat RM500 – RM3000 untuk upah website.

    Apa yang saya dapat lepas buat pembayaran?

    Lepas pembayaran anda disahkan, anda akan dapat info login untuk akses ke halaman panduan bina web sendiri. Selain itu juga, anda akan dapat bonus seperti yang dinyatakan mengikut pakej pilihan anda.

    Adakah saya boleh bina web sendiri selepas ini dengan panduan ini?

    Saya yakin 100% anda akan dapat bina web sendiri selepas ini jika anda ikut dalam panduan ini 100%

    Saya dah bayar tapi tak dapat apa-apa info akses pun?

    Info akses akan diberikan kepada anda dalam tempoh 24 jam untuk kami sahkan dulu pembayaran anda. Jika ada masalah boleh Whatsapp saya di 013-9346624 (whatsapp sahaja)

    Berapa kos nak bina web sendiri?

    Untuk bina web sendiri, anda hanya perlukan domain dan hosting saja. Anggaran dalam RM100 – RM300. Itu saja kos untuk anda bina sebuah website sendiri.

    Saya tidak pandai apa-apa pun pasal coding website. Boleh juga ke?

    Panduan ini memang saya hasilkan 100% untuk mereka yang tidak tahu langsung pasal coding. Jadi jangan risau sebab tidak perlukan kemahiran coding pun.

    Apakah jenis web yang boleh saya bina sendiri lepas ni?

    Jika anda ikut panduan ini anda boleh bina seperti website berikut.

    1. Website syarikat
    2. Blog
    3. Kedai online
    4. Sales page/Minisite
    5. Web jualan seperti web insurans, jualan kereta, penapis air dan bermacam-macam lagi! 
    Adakah saya dapat update percuma jika ada perubahan?

    Ya! Anda akan dapat 100% update secara percuma jika ada perubahan sistem. Untuk dapatkan update anda hanya perlu login ke halaman ahli saja dan anda akan lihat content di update secara automatik. Boleh guna panduan ini sampai anda pandai bina web sendiri.

    Ada bantuan support ke?

    Bantuan support adalah seperti berikut.

    Untuk pakej biasa, tiada bantuan support disediakan. Untuk pakej pro, saya akan support anda secara personal bermaksud anda boleh Whatsapp tanya selama 30 hari. Selepas daripada 30 hari, untuk personal support melalui Whatsapp akan dikenakan caj seperti harga maintainance website.

    Saya tak ada masa nak belajar sendiri. Nak upah Faiz buat web boleh ke?

    Ya. Saya juga terima tempahan website jika tak mampu atau tiada masa untuk belajar sendiri.

    Sila hubungi saya melalui Whatsapp [Klik Sini]

    Saya ada soalan lanjut, kat mana nak tanya?

    Jika ada pertanyaan lanjut, boleh Whatsapp saya [Klik Sini]

    Tawaran Terhad! Dapatkan Cashback RM10 Dengan Hanya Berikan Testimoni Untuk Panduan Ini. Hubungi Sekarang.

    Penafian: Panduan ini 100% ditulis oleh individu yang berpengalaman sejak tahun 2013 dalam servis bina website. Sekarang tiba masanya untuk beliau berkongsi pada anda semua macam mana nak bina web sendiri dan seterusnya tambah pendapatan dengan servis bina web dan juga pendapatan dari website. Panduan ini akan sentiasa diupdate jika ada update teknologi terbaru. Jika anda berminat nak belajar bina web sendiri, boleh dapatkan di sini.